مدیریت بهداشت محیط
بهداشت محیط کنترل عواملی از محیط زیست انسانی (محیط داخلی و بیرونی) است که می توانند از طریق ایجاد بیماری، ناتوانی یا رنجش و ناراحتی، تاثیر سوء بر سلامت جسمی، روحی، روانی افراد و سلامت جامعه داشته باشند. عمده مخاطرات سلامت در بیمارستان ناشی از عدم اجرای مقررات بهداشتی مربوط به آب و مواد غذایی، پسماندهای پزشکی، فاضلاب، تمامی بیماران، ملاقات کنندگان، کارکنان جامعه را در معرض مخاطرات قرار می دهد. بسیاری از عوامل محیطی تأثیر مستقیم در عفونتهای بیمارستانی دارند. عوامل مذکور شامل کیفیت آب، هوا، بهداشت موادِ غذایی، پسماندهای بیمارستانی هستند. همچنین طراحی بخشها، تسهیلات، فرایندهای استریلیزاسیون، لاندری، گندزدایی و نظافت نقش یه سزایی در پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی دارند. رعایت اصول و موازین بهداشت محیط، نه تنها کنترل کننده کانون تمرکز عفونتهای بیمارستانی است، بلکه تامین کننده رفاه جسمی و روانی خواهد بود. با اجرای موازین بهداشت محیط در بیمارستانها میتوان تهدیدهای ناشی از مشکلات بهداشتی را کاهش داد و با برقراری فرایندهای بهداشتی، نسبت به ارتقاء کیفیت خدمات اطمینان حاصل نمود. اجرای استانداردهای این محور بر عهده تمام کارکنان بیمارستان و نظارت بر اجرای آنها با کارشناس مسئول مهندسی بهداشت محیط می باشد.